Leden

Handleiding correspondentieschaak

Meer informatie over hoe te starten met correspondentieschaak en wat erbij komt kijken vindt u in onze handleiding

Waarom lid worden?

Als lid profiteert u van:

  • Gratis deelname aan Nederlandse toernooien en vriendschappelijke interlands;
  • Korting op ICCF toernooien;
  • Gratis toezending van de NBC Nieuwsbrief;
  • Gratis toegang tot het ICCF partijarchief;
  • KNSB lidmaatschap.

Voor hen die het een eerste keer willen proberen betalen het eerste jaar het introductietarief van €10,-, jeugdleden (t/m 19 jaar) zijn zelfs het eerste jaar gratis!

Door middel van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden als lid of wijzigingen in uw gegevens doorgeven. Door lid te worden van de NBC ondersteunt u de vereniging en kunt u spelen via de ICCF-webserver.

ICCF (International Correspondence Chess Federation)

De ICCF is voor het correspondentieschaken wat de FIDE is voor het bordschaken, de officiële bond waar schaaktitels zijn te winnen. Dit onderscheidt de ICCF van andere schaakservers, waar veelal anoniem gespeeld kan worden. Bij de ICCF zijn intermenselijke contacten dan ook belangrijk, naast de schaaktechnische mogelijkheden. De ICCF wordt gevormd door de deelnemende nationale bonden voor correspondentieschaken, waaronder de NBC.

Om te kunnen spelen op de ICCF webserver dient u een (gratis) account aan te maken. De NBC ontvangt vervolgens bericht en zal uw account activeren nadat uw lidmaatschapsgegevens geverifieerd zijn. Meer informatie over wat voor soort toernooien worden georganiseerd vindt u onder toernooien.

Kosten lidmaatschap

De kosten van het NBC lidmaatschap bedragen per jaar:

Hoofdleden (vanaf 20 jaar):        €35,-
Jeugdleden (t/m 19 jaar):            €20,-

Indien u reeds hoofdlid bent van de KNSB (b.v. via een schaakvereniging) bent u een zogenaamd dubbellid en betaalt u een gereduceerd tarief:
Dubbellid (vanaf 20 jaar):            €20,-
Dubbellid jeugd (t/m 19 jaar):      €10,-

Lidmaatschapsgelden gaarne overmaken op bankrekening NL75INGB0001365400, INGBNL2A t.n.v. Nederlandse Bond van Correspondentieschakers.