Jubileumboek 50 jaar NBC

Jubileumboek 50 jaar NBC

Op 19 november 2016 zal het precies 50 jaar geleden zijn dat de NBC werd opgericht. Ter gelegenheid daarvan zullen alle leden een exemplaar ontvangen van het speciale jubileumboek Correspondentieschaken in Nederland.

Het is een indrukwekkend boek van 364 pagina's, samengesteld door een team van correspondentieschakers onder leiding van onze voorzitter Albert Hebels. Ongeveer 250 pagina's zijn gewijd aan belangrijke correspondentiepartijen in elk van de afgelopen vijftig jaar. Daarnaast beschrijft het boek nauwkeurig de geschiedenis van het correspondentieschaken in Nederland. Vanaf de oprichting van de NBC in de jaren '60, de groei in de jaren '70, het hoogtepunt in de jaren '80 en de opkomst van de computer in de jaren '90. Maar ook in het huidige millennium blijkt het correspondentieschaken nog springlevend te zijn, wat uitvoerig wordt toegelicht. Een tipje van de sluier wordt hier alvast opgelicht.

Schakers die geen lid zijn van de NBC kunnen het boek t/m 18 november 2016 bestellen tegen de voorintekenprijs van €29,95. Nadien zal de officiële verkoopprijs €34.95 euro worden. Voor bestellingen kunt u contact opnemen met knighttof3@hotmail.com of dan@thinkerspublishing.com of via de reguliere webwinkels zoals 'De beste Zet' of 'Schaak en Go winkel het Paard'.